Niet doorgaan shantycafe Rotterdam op 15 maart 2020

Gezien de ontwikkelingen van de laatste dagen(uren) is besloten om het shantycafe rotterdam van a.s. zondag 15 maart niet door te laten gaan. Hiertoe is besloten omdat veel van onze bezoekers van uit heel het land onze richting uit komen. Ook zijn vele van onze maandelijkse bezoekers, die te rangschikken zijn als op leeftijd, een groep met een verhoogd risico voor besmetting door het CORONA-virus. Het blijkt dat RIVM geadviseerd heeft om bijeenkomsten met meer dan 30 bezoekers niet te bezoeken. Bovendien is het ruim van het lichtschip V11 niet al te groot dus een onderlinge afstand van 1 meter is moeilijk te handhaven.

“Wil je met me lopen?”

Dit was vroeger de vraag om een verkering mee aan te wakkeren. Nu stellen wij u de vraag: Waar is het prettig en minder prettig wandelen in Rotterdam? De mooie en bijzondere plekken kunt u aangeven op de digitale kaart met twee hartjes of juist twee gebroken hartjes. De gemeente Rotterdam vindt uw mening belangrijk en wil met deze digitale kaart laten zien hoe u het wandelen in de stad ervaart. Op naar Rotterdam als aantrekkelijke loopstad!

 

Op de digitale kaart kunnen twee hartjes en twee gebroken hartjes geplaatst worden. Bij elke locatie die u aangeeft stellen we een aantal vragen over uw wandelervaring. De digitale kaart staat online tot en met vrijdag 6 maart. Uw ervaring van het lopen in Rotterdam nemen wij mee in het actieplan Rotterdam Loopt.

Naar de digitale kaart >> https://verkeersenquete.nl/v/wiljemetmelopen

 

Rotterdam als aantrekkelijke loopstad

Rotterdam is in trek. De stad groeit. In 2035 zijn er 65.000 meer Rotterdammers dan vandaag. Om ervoor te zorgen dat de stad goed bereikbaar blijft, maken we ruimte voor gezonde en actieve mobiliteit. Meer ruimte voor de voetganger. Dit wordt gestimuleerd omdat het gezond is om te lopen, het goed is voor een schone lucht in de stad én lopen een veilige en snelle manier is voor een verplaatsing in de stad. Of u nu loopt naar uw werk, sportclub, school of voor een dagelijkse boodschap; lekker lopen te lopen is het Rotterdamse motto.

Vertel uw verhaal over lopen

Liefjes ontmoeten, hoe ging dat vroeger? Jongens en meisjes gingen op zaterdagavond in groepjes tegenover elkaar op de hoofdstraat van de wijk lopen. Als een jongen een meisje leuk vond, vroeg hij haar of ze met hem wilde lopen. Als het meisje toestemde, gingen de jongen en het meisje samen wandelen, misschien hielden ze elkaars hand vast en gaven ze elkaar stiekem een kusje. (Bron: onderzoek OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam ‘Wil je met me lopen’ van Judith van den Dool en Roos Ferrero)

Heeft u een bijzonder verhaal over lopen dat u met ons wilt delen? Wij horen het graag! Stuur een mail naar rotterdamloopt@rotterdam.nl.